De Stoomoven van Neff

Voor ons inmiddels onmisbaar, de nieuwste manier van bakken en verwarmen in de stoomoven van Neff! Het eten wordt veel lekkerder, de oven is zeer gemakkelijk in gebruik en als kers op de taart het Slide & Hide systeem. Door dit innovatieve systeem schuift de hete deur gemakkelijk en veilig de oven in, waardoor deze niet meer in de weg zit als u een gerecht uit de oven haalt.

Daarnaast zijn er nog vele voordelen die een stoomoven met zich mee brengt, de voornaamste voordelen van een stoomoven zijn:

  • Uw eten is smaakvoller . De pure smaak van groente, vlees of vis blijft behouden. Door de ingrediënten van uw gerecht in een stoomoven te bereiden wordt groente beetgaar, vlees is mals en ook vis uit de stoomoven is perfect gegaard.
  • De bereidingswijze is een stuk gezonder. Koken in de stoomoven is gezonder dan koken in de pan. Door met stoom te koken blijven vitamines, mineralen en antioxidanten beter bewaard. Dit komt doordat je de gezonde voedingsstoffen niet wegspoelt met het kookvocht. Ook boter en olie heeft u niet meer nodig, aangezien in een stoomoven vlees en vis kan worden gegaard zónder gebruik te maken hiervan.
  • Snel uw gerecht op tafel. U bereid met gemak een complete maaltijd in de stoomoven. Zowel vlees, vis, groente, aardappelen en rijst zijn geschikt om te stomen, en dat kan allemaal tegelijkertijd in de oven! Zo kunt u binnen een mum van tijd van uw maaltijd genieten.
  • Geen nare luchtjes meer. Met een stoomoven zijn vervelende kookluchtjes verleden tijd, denk hierbij bijvoorbeeld aan aangebrand vlees of een sterke geur van vis. In tegenstelling tot bereiding in de pan blijft er bij stomen geen vervelende geur in huis hangen. Daarnaast vermengt zich geen geur of smaak waardoor zoet en hartig tegelijkertijd kan worden bereid.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de filmpjes of kom langs in onze showroom om de oven te ervaren!

Wist u dat een stoomoven ook een goede vervanger is voor de magnetron? Het eten is net zo snel (gelijkmatiger) verwarmd en smaakt beter, daarnaast is het verwarmen zónder straling een stuk gezonder.