Overstappen van gas naar inductie?

Steeds meer huishoudens stappen over van traditionele gasfornuizen naar moderne inductiekookplaten. Deze verandering is niet alleen goed voor het milieu, maar brengt ook verschillende voordelen op het gebied van efficiëntie, veiligheid en gebruiksgemak met zich mee. Wilt u ook van gas naar inductie? Dan bent u bij Van Der Veen Keukens bij het juiste adres. Wij begeleiden u graag bij het kiezen van een geschikte kookplaat en verzorgen indien gewenst de volledige installatie.

De voordelen van inductie

Koken op inductie brengt vele voordelen met zich mee, waaronder:

  • Besparen: Door de gasprijzen van tegenwoordig is koken op inductie voordeliger. Ook is er sprake van efficiënter energieverbruik doordat inductie alleen warmte in de pan genereert, en niet de kookplaat zelf.
  • Veiliger: U heeft geen open vlam meer waardoor de kans op ongelukken kleiner is. Daarnaast schakelt de kookplaat automatisch uit zodra de pan van de kookzone gehaald wordt.
  • Snel en precies: Een inductiekookplaat warmt vele malen sneller op, waardoor u minder lang bezig bent met koken. Ook zijn temperatuuraanpassingen gelijk merkbaar door de nauwkeurige temperatuurregeling.
  • Gemak: Door het gladde oppervlakte is de inductieplaat makkelijker schoon te maken. Ook vergroot je je werkblad en heb je meer ruimte in vergelijking met een gaskookplaat.

Hoe stap ik over?

Om over te kunnen stappen van gas naar inductie zijn er een aantal aandachtspunten. Dit betreft voornamelijk de elektrische installatie en het aantal fasen in uw keuken. In de meeste gevallen zal de bedrading aangepast moeten worden zodat uw aansluiting voldoende capaciteit heeft om een inductiekookplaat te ondersteunen. Daarnaast dient er rekening gehouden te worden met het materiaal van uw werkblad en de grootte van de uitsparing. Wij begeleiden en adviseren u daarom graag bij dit proces en bij het kiezen van een geschikte kookplaat die aansluit op uw wensen en behoeften bij het koken. Onze eigen monteurs staan vervolgens voor u klaar om de installatie vakkundig uit te voeren.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom gerust langs in onze showroom, waar wij u graag verder helpen bij het vinden van de perfecte inductiekookplaat voor uw keuken.